От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Languages

Отличия

Д-р инж. Лъчезар Цоцорков е носител на наградата „Оборище"

Изпълнителният директор на „Асарел- Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков бе удостоен с наградата „Оборище”. Отличието бе връчено по време на традиционния събор-поклонение на 2 май пред паметника в историческата местност Оборище. Наградата обяви председателят на Сдружението на възрожденските градове в България инж. Марко Мечев.

Д-р инж. Лъчезар Цоцорков е номиниран от Община Панагюрище. В мотивите за присъждането на отличието бе подчертано, че д-р инж. Лъчезар Цоцорков е стопански ръководител от най-висок ранг, с изключителни заслуги и постижения в различни сфери на икономическия и обществения живот на национално ниво. Лауреатът бе определен като виден строител на съвременно Панагюрище и съвременна България. Управителният съвет на Сдружението на възрожденските градове в България високо оцени приноса на д-р инж. Цоцорков за запазването и утвърждаването на националните ни ценности и българската ни идентичност, каза още Марко Мечев.

След като получи високото отличие, новият носител на наградата „Оборище” благодари, че неговите усилия са били забелязани и оценени. „И оттук нататък няма да пожаля сили, ум и сърце, за да подпомагам духовното и икономическо развитие на Панагюрския край и страната ни”, заяви д-р инж. Цоцорков.

Награда „Оборище” Сдружението присъди и на известния писател и журналист Михаил Кръстев за дългогодишната му и целенасочена работа по теми, свързани с национално-освободителните борби, както и за създаването на историческата трилогия „Виното на надеждата”.

Двете статуетки бяха връчени в присъствието на председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, зам-председателя на парламента Христо Бисеров, народните представители Никола Белишки, Гинче Караминова и Михаил Михайлов, областния управител д-р Дончо Баксанов, представители на местната власт, общественици и граждани.

Сред досегашните носители на наградата „Оборище” са видни интелектуалци като Петър Увалиев, проф. Николай Генчев, акад. Антон Дончев, проф. Дойно Дойнов, проф. Иван Лалов и др.

2 май 2011 година, местността Оборище

Изпълнителният директор на "Асарел-Медет" АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков с наградата "Оборище", председателят на Народното събрание на Република България г-жа Цецка Цачева и журналистът Михаил Кръстев от Перущица, който също получи наградата

Отличия