От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Languages

Отличия

„Асарел-Медет“АД за трети път получи браншовата награда за социална отговорност

За втора поредна година и за трети път досега „Асарел-Медет”АД бе удостоено с браншовата награда за социална отговорност, която се присъжда от Българска минно-геоложка камара след допитване до журналисти от национални медии. По време на националното честване на Деня на миньора на 18 август тази година дружеството получи приза за 2012 г., заедно с „Марин Батуров“ЕООД /производител на скално-облицовъчни материали, отличен за провеждането на Международен фестивал на изкуствата на Перперикон/. 

Наградата за социална отговорност на компанията бе връчена на генералния директор инж. Делчо Николов от заместник-министъра на труда и социалната политика Светлана Дянкова. Освен за 2011 г. „Асарел-Медет“АД е носител на най-престижното браншово отличие и за 2008 г., когато бе поставено началото на тази инициатива.

 

Признанието сега идва заради реализираните значими проекти за опазване на околната среда, безопасност и здраве при работа, развитие на човешките ресурси, партньорство със заинтересованите страни и подкрепа за община Панагюрище:Програми за устойчиво развитие на дружеството в седем направления, по които са инвестирани общо 50 млн. лв. през 2012 г.

- Три нови проекта за екологичен мониторинг и партньорство с неправителствена екологична организация.

- Кампания за залесяване и за почистване на нерегламентирани сметища, заради която дружеството е отличено с наградата „Зелена България“ през 2012 г.

- Инвестиция в бъдещето и младите хора чрез стажантска програма, стипендиантска програма и проект за достъпно образование и младежка заетост.

- Инвестиции за безопасност и здраве при работа, заради които „Асарел-Медет“АД е отличен с първа награда в годишния преглед по безопасност от Главна инспекция по труда през 2012 г. 

- Подкрепа за развитието на родния край - финансиране на десетки местни проекти и инициативи чрез дългосрочен дарителски договор и изграждане на зала трезор за Панагюрското златно съкровище, заради които „Асарел-Медет“АД е обявен за „Дарител на годината“ от Националното сдружение на общините в Република България.
Отличия