От природата за хората, от хората за природата!

Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.

Languages

Дъщерни
и смесени дружества

„Асарел-Инвестмънт“ ЕАД е 100% дъщерно дружество на „Асарел–Медет“АД. Осъществява управлението и контрола на дъщерните и смесените дружества на компанията майка, както и развитието на перспективни инвестиционни проекти в различни области.

 alt text

  “Асарел-Медет” АД е инициатор за създаване на смесеното дружество с българско и чуждестранно участие “Дино Нитро Мед” АД - днес "Орика Мед България". През 1997 г. тогавашният министър на промишлеността Александър Божков официално открива първата българо-норвежко-шведска компания в страната ни. 

Това е високотехнологично джойнвенчър предприятие между “Асарел-Медет” АД, притежаващ 40 % от капитала, и международния концерн “ОРИКА”. Произвеждат се водоустойчиви взривни вещества и неелектрически средства за взривяване - “Нонел”, за страната и чужбина.

 

“Тракийски хотелиери” EООД е дружество за туристически услуги, основа за чието развитие стават почивните бази на компанията: 

Хотелски комплекс „Каменград” - Панагюрище

 

  Четиризвездният Хотел & СПА "Каменград" се намира в същинския център на Панагюрище - на площад "20 април".

Хотелският комплекс разполага с 15 стандартни единични стаи, 11 стандартни двойни стаи, 14 луксозни двойни стаи, 3 луксозни апартамента.  Всяка категория стая е обзаведена в съвременен стил и е изцяло съобразена с потребностите за комфорт и спокойствие на госта, които един четиризвезден СПА комплекс би могъл да предложи.

„Каменград” ХОТЕЛ & СПА е изцяло ориентиран в предлагането на СПА & Уелнес услуги, които в комбинация с конферентния и спортен център, създават отлични условия за организиране на фирмени и спортни мероприятия. 

На Международната туристическа борса "Ваканция" през 2013 г. „Каменград” ХОТЕЛ & СПА беше отличен със "Златен приз" за най-добър СПА хотел за 2012г. от списание "Туризъм и отдих" - отличието е комплексен атестат за постигната висока култура на обслужване, професионален мениджмънт и създаване на добър имидж на България. През месец декември 2016 година хотелският комплекс бе отличен в категория „Успешно утвърждаване на гр.Панагюрище като дестинация за спа, конферентен и културен туризъм чрез „Каменград” Хотел&СПА“ на Годишните награди за Балканска туристическа индустрия.

 

Парк хотел „Асарел“ – гр. Панагюрище  

 

  Парк хотел „Асарел“ се намира в непосредствена близост до многофункционална спортна зала „Арена Асарел“, градския стадион „Орчо войвода“ и парка на Панагюрище. Разполага с 67 двойни стаи с отделни легла (с опция за събиране), 2 разширени двойни стаи с мека мебел, 10 едноспални апартамента, 1 двуспален апартамент, ресторант с 200 места и лоби бар.

 Хотел „Корал” - Созопол

  Съвременният хотелски комплекс "Корал" се намира на стръмна крайбрежна скала, откъдето се разкрива впечатляваща гледка към залива и старата част на град Созопол. Хотелът разполага с 47 двойни стаи (с възможност за допълнително легло), 4 студиа, 2 мезонета, 9 апартамента и един ВИП апартамент с джакузи, СПА център със закрит плувен басейн, включващ детски сектор, модерно оборудвана фитнес зала, финландска сауна, основен ресторант с лятна градина и дневен лоби бар с панорамна тераса към Стария град на Созопол.

На Международната туристическа борса "Ваканция" през 2008 г. хотел "Корал" беше отличен със "Златен приз" за най-добър тризвезден  хотел през 2007 г. от списание "Туризъм и отдих" - отличието е комплексен атестат за постигната висока култура на обслужване, професионален мениджмънт и създаване на добър имидж на България.

Хотел „Сокол” - Боровец

 

  Бутиковият хотел "Сокол" се намира в идеалния център на курорта "Боровец". Разположен е сред вековна борова гора, непосредствено срещу един от символите на курорта - замръзналият фонтан. Разполага с 10 хотелски стаи, 2 апартамента, изискан основен ресторант, зимна градина и тераса за слънчеви бани, лоби бар, оборудвана конферентна зала, паркинг, СПА и фитнес център (вътрешно джакузи, сауна и масажи).

На Международната туристическа борса "Ваканция" през 2009 г. хотел "Сокол" беше отличен със "Златен приз" за най-добър тризвезден планински хотел през 2008 г. от списание "Туризъм и отдих" - отличието е комплексен атестат за постигната висока култура на обслужване, професионален мениджмънт и създаване на добър имидж на България.

„Спорт Инвест – Панагюрище“ООД

 

„Спорт инвест – Панагюрище“ е смесено дружество с Община Панагюрище и „Бизнес устойчиво развитие 06“, като „Асарел-Медет“АД държи 93 процента от дяловете. Основният предмет на дейност е изграждането на многофункционална спортна зала и други спортни обекти, поддържане на изградените спортните съоръжения и съществуващи търговски подобекти и дейности, организиране и менажиране на спортни състезания по отделни видове спорт.

„Асарел Панагюрище Здраве“АД

 

„Асарел Панагюрище здраве“АД е съвместно дружество с Община Панагюрище и десетки медици от региона. Основният му предмет на дейност е изграждането на модерен медицински комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение МБАЛ „Уни Хоспитал“.

   Чрез „Асарел-Инвестмънт“ЕАД дружеството участва в:

 

  “Асарел-Транс”ООД - дружество за транспортни услуги, обособено на основата на цех “Автобаза”, като 66 % от дяловете му са собственост на "НКБ Сервиз" ООД.

 

 

 

“Асарел-Ремонт” ООД  е дружество, създадено на базата на цехове за ремонтни услуги, като 60% от дяловете му са закупени от стратегически партньор - “ИПО” ООД.

 

 

За "Асарел-Медет"